top of page
Search
  • De Astro-Herborist

Sint-Janskruid (Hypericum perforate)

Stralend gele bloemen, de hele zomer door, liefst zelfs in de volle zon: dat is Sint-Janskruid. Een kruid van de Zon, ook in zijn werking.


Wie het blad tegen het licht houdt, ziet tal van kleine gaatjes. Het blad van Sint-Janskruid (Hypericum perforate) is dus “geperforeerd”. Daar zit ook meteen de signatuur, want we gebruiken dit kruid bij zowel een “geperforeerde” huid (denk aan steekwonden met zenuwschade) als bij een “geperforeerde” aura: het energieveld is niet langer intact, met vermoeidheid en gebrek aan vitaliteit tot gevolg. De levenskracht stroomt weg, en men voelt zich wat neerslachtig.Sint-Janskruid verzegelt dit soort energetische wonden, herstelt de aura en zorgt zo voor een instroom van licht en vitaliteit. Het versterkt ook het enterische zenuwstelsel (het brein in je buik), wat voor een scherpere intuitie zorgt. Op die manier creërt het kruid het een extra bescherming tegen nefaste invloeden van buitenaf: je voelt zelf beter aan indien iemand of iets in je omgeving goed voor je is of niet.


Sint-Janskruid staat ook gekend om zijn krachtige leverreinigende werking, in die mate dat er interactie kan ontstaan met sommige types medicatie. Tot slot maakt dit kruid de huid gevoelig voor de zon (opgepast voor zonnebrand), tenzij wanneer gemacereerd in olie. Dan geeft het net een uitstekende aftersun lotion – iemand verrast?


Neem je medicatie, ben je zwanger, geef je borstvoeding of heb je (een historiek van) gezondheidsproblemen? Raadpleeg dan eerst een arts indien je kruiden wenst te gebruiken.

79 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page