top of page
Search
  • De Astro-Herborist

Hondsroos (Rosa canina)

Fluweelzacht, teder roze en met een verukkelijke geur, de roos opent het hart en wordt sinds mensenheugenis geassoceerd met onvoorwaardelijke liefde. Heb je oprecht hartzeer, vertrouw dan op de roos.


Rozen worden alom geprezen om hun schoonheid. Met behulp van rozenolie of rozenwater verwennen we onze huid optimaal. Wie liefde en schoonheid zegt, zegt Venus. Echter, wie goed kijkt ziet gekartelte bladeren, en wie te dicht komt voelt al snel stekelige doornen, een typische Mars-signatuur. Venus met een vleugje Mars? De erotische liefde!


[haagplanten.nl]


In deze combinatie vinden we meteen de sleutel tot de medicinale toepassing. We associëren rozen met hartstocht en passie, en grijpen er vooral naar in geval van oververhitting: bv. om geïrriteerde huid en slijmvliezen te verkoelen, bij hitte en irritiatie in de darmen, met name wanneer de stoelgang stagneert omdat het lymphevatenstelsel stagneert. Ook bij vaginale infecties kan deze mooie bloem soelaas brengen.


De roos is zacht en teder, ze vervult ons met (zelf)liefde in de mate dat wij het toelaten. Tegelijkertijd is ze geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De doornen symboliseren haar kracht, en ze plaats dan ook een beschermende laag om ons hart. Heel teder en tegelijk bezonder krachtig, dat is de roos.


Neem je medicatie, ben je zwanger, geef je borstvoeding of heb je (een historiek van) gezondheidsproblemen? Raadpleeg dan eerst een arts indien je kruiden wenst te gebruiken.

8 views0 comments

Kommentare


bottom of page